Kindercoach Sittard

Dikke Duim! helpt kinderen.
Bij Dikke Duim! kijken wij samen met het kind,
naar zijn of haar talenten.

De begeleiding en benadering van Dikke Duim! is altijd positief.

Iedereen groeit van een compliment.

Iedereen verdient een Dikke Duim!

Kindercoaching bij Dikke Duim!

Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier. Als ouders heb je enige invloed op deze ontwikkeling, echter het is nooit vanzelfsprekend dat de ontwikkeling helemaal vlekkeloos verloopt.

Een kind kan moeite hebben met in slaap vallen, moeite hebben met de drukte in de klas of niet goed tegen teleurstellingen kunnen. In de basis probeer je als ouder hier passend mee om te gaan. Maar soms kan hulp van buitenaf jullie net dat inzicht geven dat je nodig had.

Dikke Duim biedt kindercoaching in heel Limburg aan. Alle kinderen die coaching nodig hebben zijn van harte welkom in mijn praktijk in Sittard.

Komen wij in aanmerking voor kindercoaching?

Plan eenvoudig een intakegesprek bij Dikke Duim! Een kind hoeft geen indicatie of diagnose te hebben om bij Dikke Duim! terecht te kunnen.

Ik werk met kinderen en heb een vraag

Ben je leerkracht, zorgprofessional of werk je op een andere manier met kinderen en heb je vragen of zorgen? Neem vrijblijvend contact op met Dikke Duim! Uiteraard gebeurt dit in alle discretie en zonder het noemen van namen.

Je kan bij ons terecht met vragen en zorgen en bij behoefte aan support.
Wij luisteren en kijken graag mee om te adviseren of om psycho-educatie en coaching te verzorgen. Als we jou kunnen helpen doen we dat graag. Dikke Duim! helpt kinderen, dus als we dat via jou doen, bereiken we ons doel ook.

Kindercoaching bij Dikke Duim!

Soms merk je aan je kind dat er iets extra’s nodig is. Het gaat allemaal even niet zoals je verwacht of gehoopt had of je merkt dat je kind zich anders gedraagt dan je gewend bent.

Bij Dikke Duim! kun je kiezen uit de volgende trajecten waarbij we een stukje met je kind meelopen als het even niet zo lekker gaat. Thema’s als weerbaarheid en zelfvertrouwen, het omgaan met emoties zoals verdriet, boosheid en angst en het ontdekken van je eigen kwaliteiten staan centraal. Als je weet wat je kwaliteiten zijn dan kun je deze inzetten om dat wat je nog moeilijk vindt aan te pakken!

Ook voor het leren omgaan met veranderingen en moeilijkheden die soms op je pad komen kun je bij ons terecht. Zoals bijvoorbeeld wanneer je ouders uit elkaar gaan, als je verhuist of als er sprake is van pestgedrag op school.
We hebben daarnaast een ruime kennis van en ervaring in het begeleiden van kinderen met ASS, AD(H)D en HSP.

We werken aan een positieve mindset, motivatie, vertrouwen en de juiste kaders en voorwaarden om zelf stapje voor stapje verder te komen. Dat doen we door precies datgene aan te pakken dat belemmerend werkt door gebruik te maken van jouw kwaliteiten. Daardoor doe je succeservaringen op en neemt je zelfvertrouwen toe!

We komen in onze praktijk regelmatig kinderen tegen die moeite hebben zich te concentreren, faalangst hebben ontwikkeld of kinderen bij wie er bijzonderheden in de prikkelverwerking zijn. Er wordt veel van kinderen verwacht en daardoor komt het vaak voor dat een kind veel stress ervaart of een vol hoofd heeft. We helpen jou in kleine stapjes de lat op jouw hoogte te leggen en balans te vinden tussen inspanning en ontspanning. Met als doel dat we samen aan jouw wens kunnen werken en je uiteindelijk (weer) lekker in je vel zit!

Dikke Duim!
traject

  • intake
  • kindplan en uitwerking talentprofiel (regenboog en mindmap)
  • 5 coachsessies (om de week) van drie kwartier tot een uur
    een eigen map en schrift en een korte rapportage per sessie
  • eindevaluatie en (indien nodig en gewenst) een verslag met advies voor thuis en school


investering: € 481,25
losse sessies na afloop van traject: € 68,75
strippenkaart na afloop van traject: 5 sessies voor € 325,-

 

Wij werken nauw samen met diverse jeugdhulpaanbieders. Mocht tijdens een intake of na afloop van een traject blijken dat er meer zorg nodig is/er sprake is van een zorgvraag die past binnen de kaders van de Jeugdwet, dan kunnen wij naar hen doorverwijzen.

Neem geheel vrijblijvend contact op met Dikke Duim!

Wij staan je graag te woord. De mail wordt uiteraard discreet behandeld. We delen de gegevens nooit met andere partijen.
Plan eenvoudig een intakegesprek. Dit gesprek vindt plaats met de ouder(s).

De intake bij Dikke Duim!

 

Het intakegesprek bij Dikke Duim! is altijd kosteloos en vrijblijvend.

Jouw kind hoeft geen indicatie of diagnose te hebben om bij Dikke Duim! terecht te kunnen.

jeugdhulp