gezinscoaching

Gezinscoaching van
Dikke Duim!

Het kan gebeuren dat het, even of al een tijdje, niet zo lekker loopt in jouw gezin. Iedereen zit een beetje in zijn of haar eigen bubbel, er is irritatie de verbinding is ver te zoeken. Wanneer hebben jullie voor het laatst echt iets samen gedaan? Een goed gesprek gevoerd? Echt naar elkaar geluisterd? Het moment waarop je ‘s avonds eindelijk even samen aan tafel zit na een lange dag loopt uit op meningsverschillen en ruzies. Stress over schermpjes, korte lontjes, het wordt er allemaal niet gezelliger op.  Het gaat allemaal even niet zoals je verwacht of gehoopt had of je merkt dat er minder begrip en respect voor elkaar is.

Bij Dikke Duim! kun je kiezen voor gezinscoaching waarbij we een stukje met jullie meelopen als het even niet zo lekker gaat.  Op een verbindende wijze leren communiceren en het ontdekken van je eigen behoeften en kwaliteiten staan centraal. Als je weet wat je kwaliteiten zijn dan kun je deze inzetten om dat wat minder goed gaat aan te pakken!

Respectvol met elkaar omgaan, passende regels en afspraken in huis, slimme oplossingen voor dagelijks terugkerende stressvolle momenten en tips om positief het gesprek samen aan te gaan zijn daarbij van groot belang.

We hebben daarnaast een ruime kennis van en ervaring in het begeleiden van kinderen en volwassenen met ASS, AD(H)D en HSP.

 

 

We werken aan een positieve mindset, motivatie, veiligheid en vertrouwen en de juiste kaders en voorwaarden om samen stapje voor stapje verder te komen. Dat doen we door precies datgene aan te pakken dat belemmerend werkt en in te zetten op dat wat wel al goed gaat. Daardoor doe je  succeservaringen op en dat heeft een positief effect op de sfeer!

Er wordt veel van ouders en kinderen verwacht. Daardoor komt het vaak dat je veel stress ervaart of een vol hoofd hebt. Hou al die ballen maar eens allemaal in de lucht!  We helpen jou in kleine stapjes de lat op jouw hoogte te leggen en balans te vinden tussen inspanning en ontspanning.  Met als doel dat we samen aan jullie wens kunnen werken en jullie uiteindelijk (weer) lekker in jullie vel zitten!

  • intakegesprek met ouder(s)
  • keukentafelgesprek met het hele gezin
  • mindmap gezinsplan
  • praktische materialen ter verheldering, ondersteuning en verbinding
  • 3 sessies gezinscoaching met tips voor thuis
  • evaluatie


investering: € 481,25

losse sessies na afloop van traject: € 68,75

strippenkaart na afloop van traject: 5 sessies voor € 325,-

Voor gezinnen in echtscheidingssituaties hebben wij de unieke methode Relatieveren ontwikkeld. Deze is optioneel toe te voegen aan het traject.

  • infosessie, boek en toolkit Relatieveren (+ € 123,-)

Neem geheel vrijblijvend contact op met Dikke Duim!

Wij staan je graag te woord. De mail wordt uiteraard discreet behandeld. We delen de gegevens nooit met andere partijen.
Plan eenvoudig een intakegesprek. Dit gesprek vindt plaats met de ouder(s).